Predanost, ekspertiza, iskustvo

Ortodoncija za djecu i odrasle

Dr. sc. Renata Vidaković,
dr. med. dent. specijalist ortodoncije

  • specijalistica ortodoncije
  • više od dvadeset godina iskustva
  • tisuće završenih ortodontskih terapija djece i odraslih
  • širok uvid u terapijske mogućnosti različitih anomalija i stanja
  • koordinacija interdisciplinarnih terapija

Dr. Renata Vidaković rođena je 1978. godine u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 2003. godine među najboljim studentima generacije i stekla naziv doktor dentalne medicine. Nakon završene specijalizacije iz područja ortodoncije 2009. godine stekla je naziv specijalist ortodoncije.

S kliničkim radom počela je još tijekom studija, 2001. godine u privatnoj ordinaciji prof. dr. sc. Mladena Šlaja fokusirajući se od samog početka na ortodonciju. Nakon dvadeset godina kontinuiranog rada otvorila je svoju specijalističku ordinaciju dentalne medicine za ortodonciju na adresi Ivana Cankara 21, Zagreb.

Dr. Vidaković angažirana je u istraživanju, publiciranju rezultata i održavanju predavanja, a nakon završenog poslijediplomskog doktorskog studija 2021. godine je obranila doktorsku disertaciju na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te stekla naziv doktor znanosti. Dr. Vidaković je bila član istraživačkog tima na projektu „Reorganizacija i modernizacija specijalističke mreže grada Zagreba temeljem evaluacije potreba za ortodontskom skrbi populacije školskog uzrasta te epidemiološke studije i procjene kvalitete“ Sveučilišta u Zagrebu i suradnik-istraživač na projektu „Odrednice učinkovitosti terapije narušenih funkcija i izgleda orofacijalnog područja“ Sveučilišta u Rijeci. Objavila je brojne stručne i znanstvene radove, autor je i koautor poglavlja sveučilišnih udžbenika iz područja ortodoncije. Dr. Vidaković je bila stručni simultani prevoditelj s engleskog jezika na kongresima u organizaciji Hrvatskog ortodontskog društva. Govori tečno engleski i francuski, talijanski pasivno.

Dr. Vidaković kao ortodont uspješno surađuje s vrsnim kolegama, liječnicima dentalne medicine kao i istaknutim specijalistima parodontolozima, pedodontima, protetičarima, oralnim i maksilofacijalnim kirurzima u provođenju interdisciplinarnih terapija djece i odraslih. S jednakim se veseljem se bavi „jednostavnim“ terapijama kao i onim složenima: izvlačenjima očnjaka, transpozicijama, odraslim parodontološki kompromitiranim pacijentima, ortognatsko-kirurškim terapijama, opsežnim smile-makeoverima. S otvorenošću, ali i oprezom prati trendove u struci te je inicirala i koordinirala uvođenje novih ortodontskih tehnika, postupaka i protokola. Tijekom godina bila je mentor generacijama doktora dentalne medicine i dentalnih asistentica.

Tisuće završenih ortodontskih terapija djece i odraslih

Anja Petrošić, bacc. med. tech.,
viša medicinska sestra
Katja Gibač, dentalna asistentica

Članstvo u udruženjima
i organizacijama:

Hrvatska komora dentalne medicine (HKDM)
Hrvatsko ortodontsko društvo (HOD)
Hrvatski liječnički zbor (HLZ)
European Orthodontic Society (EOS)
American Association of Orthodontists (AAO)
World Federation of Orthodontists (WFO)

Obratite nam se s povjerenjem.