PRAVILA PRIVATNOSTI

Specijalistička ordinacija dentalne medicine dr. sc. Renata Vidaković, dr. med. dent. specijalist ortodoncije, Ulica Ivana Cankara 21, iz Zagreba, OIB: 67521750557 (u daljnjem tekstu: “Ortodoncija Vidaković“) kao odgovorna ordinacija brine o Vašoj privatnosti i zaštiti Vaših osobnih podataka. U tu svrhu donijeli smo ova Pravila privatnosti kako bismo Vas informirali o načinima sakupljanja i obrade osobnih podataka.

Korištenje stranice www.ortodoncija-vidakovic.hr

Ortodoncija Vidaković je vlasnik stranice www.ortodoncija-vidakovic.hr te prilikom posjeta istoj automatski prikupljamo određene podatke i statističke informacije putem naših Internet servera ili „kolačića“. Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koje korisnike vode do naše stranice, Vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci Vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd. Svrha takve obrade je da svoje stranice uredimo na način da budu što efikasnije i jednostavnije za naše posjetitelje odnosno da ih prilagodimo Vašim potrebama.
U svrhu prikupljanja podataka

Ortodoncija Vidaković koristi:

 • Google Analytics
 • Google AdWord Remarketing
 • Facebook Pixel

Naša stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice kojima Ortodoncija Vidaković ne upravlja i za koje nije odgovorna. Predlažemo da pregledate pravila zaštite osobnih podataka takvih stranica da se upoznate kako se na njima prikupljaju i obrađuju Vaši osobni podaci.

Sigurnost

Ortodoncija Vidaković koristi tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bi zaštitila Vaše podatke. Bilo koji osobni podatak koji ste nam stavili na raspolaganje, u prijenosu će biti enkriptiran preko algoritama kako bi maksimalno osigurala sigurnost naše stranice, a kako bi se izbjegla zlouporaba podataka od strane trećih osoba. Naše se sigurnosne mjere kontinuirano unapređuju sukladno tehnološkom razvoju.

Upotreba kolačića – cookies (eng.)

Što je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju Internet stranica pohranjuje na Vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o Vašoj navigaciji na toj Internet stranici. Kolačići su neophodni kako bi olakšali pregledavanje i prilagodili ga korisniku te ne oštećuju Vaše računalo.

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ova Internet stranica, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

U koju se svrhu upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu?

Kolačići su neophodan dio načina rada naše Internet stranica. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje Vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte Vaše osobne postavke (primjerice državu) dok pregledavate Internet stranicu te pri budućim posjetima. Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje stranice procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti Internet stranice pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd.

Tko upotrebljava informacije pohranjene u kolačićima?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljava isključivo Ortodoncija Vidaković, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje zatražimo kako bismo poboljšali naše usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja naše Internet stranice. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa.

Kako onemogućiti ili spriječiti upotrebu kolačića?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije Vašeg Internet preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u Vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku. Ako općenito želite više znati o kolačićima i kako funkcioniraju, možete se više informirati na Internet stranicama

Odgovaranje na Vaše upite

Ortodoncija Vidaković osobitu pažnju posvećuje korisnicima naših usluga. Izrazito cijenimo vaše povjerenje.

Možete nam se obratiti putem telefona na +385 (0)1 5814 519 i na +385 (0)99 5348 292 ili putem elektronske pošte na info@ortodoncija-vidakovic.hr ili putem kontakt forme na našoj Internet stranici. Ukoliko nas kontaktirate, moguće je da ćemo, na temelju Vašeg upita koji predstavlja Vašu privolu, a u slučaju reklamacije, na temelju našeg legitimnog interesa, obrađivati Vaše osobne podatke kako bismo:

 • odgovorili na Vaš upit,
 • dali Vam informacije o našim uslugama i
 • obradili možebitnu reklamaciju i poduzeli potrebne radnje.

U navedene svrhe obrađujemo Vaše osobne podatke koje nam tom prilikom sami pružite, a to su osobito Vaše ime i prezime, adresa elektronske pošte, broj telefona i eventualni sadržaj Vašeg upita. Razdoblje pohrane Vaših osobnih podataka zavisno je o prirodi Vašeg upita koji obrađujemo dok za isto postoji svrha.

Korisnici usluga Ortodoncije Vidaković

Ukoliko ste korisnik naših usluga obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nam nužni u svrhu pružanja naših zdravstvenih usluga i naplate provedenih usluga.
Ortodoncija Vidaković prikuplja, obrađuje, koristi i analizira sljedeće kategorije osobnih podataka:

 • temeljni osobni podaci: ime i prezime, adresa, osobni identifikacijski broj (OIB), datum rođenja, spol, kontakt podaci (broj telefona, adresa elektronske pošte)
 • posebna kategorija osobnih podataka: medicinski podaci, medicinska stanja, zdravstveno stanje, obavljene medicinske usluge, specijalistički nalazi, obavljeni zahvati, gipsani modeli čeljusti, fotografije, rendgenske snimke, druge snimke i eventualni dodatni osobni podaci prikupljeni na FDI upitniku o zdravlju koje Ordinacija prikuplja na temelju pravnih propisa ili privole ispitanika i sl.
 • ostali osobni podaci koje korisnici usluga stavljaju na raspolaganje prilikom zasnivanja ugovornih/poslovnih odnosa kao što je bankovni račun
 • podaci koji se prikupljaju putem video nadzora kao kontrola ulazaka i izlazaka iz radnih prostorija i prostora u svrhu zaštite osoba i imovine.

Podatke pohranjujemo za vrijeme dok traje naša suradnja kao i po proteku iste u onom razdoblju koje nalažu naše zakonske obveze.

Kako i s kim dijelimo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke možemo podijeliti s državnim tijelima na njihov zahtjev i s trećima koji nam pružaju usluge obrade osobnih podataka kao izvršitelji obrade. Ovi su pružatelji usluga, sukladno uređenim ugovornim odnosima u svrhu zaštite osobnih podataka, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo ugovorili.

Vaša prava

U svakom trenutku možete:

 • zatražiti pristup svojim osobnim podacima i zatražiti ažuriranje osobnih podataka,
 • tražiti da Vam pružimo dodatne informacije o načinu na koji koristimo Vaše podatke,
 • zaprimiti osobne podatke o Vama koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te, gdje je to tehnički moguće, da prenesemo te podatke drugom voditelju obrade bez zapreka ako se obrada Vaših podataka temelji na Vašoj privoli i provodi se na automatizirani način,
 • zatražiti brisanje osobnih podataka korisnika. Budući da korisnici mogu zatražiti brisanje samo svojih osobnih podataka, radi zaštite korisnika možemo Vas zatražiti provjeru identiteta prije provođenja zahtjeva,
 • u slučajevima gdje se obrada temelji na privoli, povući svoju privolu s učinkom u budućnosti kako bismo prestali s takvom određenom obradom. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njezina povlačenja,
 • zatražiti ograničenje obrade Vaših osobnih podataka i
 • dati prigovor na svaku obradu koja se temelji na našem legitimnom interesu, osim ako su razlozi za izvršenje takve obrade jači od prava na zaštitu osobnih podataka.

Službenik za zaštitu podataka

U slučaju bilo kakvih pitanja vezano za obradu Vaših osobnih podataka i ostvarenje prava, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka elektronskom poštom na adresu info@ortodocija-vidakovic.hr.

Ako sumnjate na povredu vezano za zaštitu Vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

VODITELJ OBRADE:

Specijalistička ordinacija dentalne medicine dr. sc. Renata Vidaković, dr. med. dent. specijalist ortodoncije

ADRESA:

Ulica Ivana Cankara 21, 10 000 Zagreb, Hrvatska

Povjerljivost i pristup podacima

Ovom izjavom obvezuje se Specijalistička ordinacija dentalne medicine dr. sc. Renata Vidaković, dr. med. dent. specijalist ortodoncije da će sukladno Uredbi EU 2016/679 o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka (Uredba) čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima ima pravo i ovlast pristupa, te da ćemo iste osobne podatke koristiti isključivo u točno određenu (propisanu) svrhu.

Tajnost podataka

Želimo jasno reći da prilikom posjeta ovim stranicama vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da drugim stranama nećemo otkrivati, prodavati ni prenositi podatke koje smo zaprimili (osim u slučajevima propisanim Uredbom).

Promjene naših Pravila privatnosti

U slučaju promjena naše politike privatnosti obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene politike privatnosti dolje kako slijedi.
Ova pravila privatnosti je zadnji put izmijenjena 24.05.2021. godine.